Niet alleen de overledene moet vervoerd worden op de dag van de uitvaart. Ook nabestaanden moeten zich op een aangename manier kunnen verplaatsen. Daarom bestaat een rouwstoet dikwijls uit de rouwauto met volgauto’s. Om het plaatje compleet te maken kiest men er vaak voor om hier volgauto’s voor in te huren die passen bij de gekozen rouwwagen. De kosten van volgauto’s in een rouwstoet zijn meestal niet opgenomen in een basis uitvaartverzekering.

Complete rouwstoet

Bij bijna iedere uitvaart maakt men gebruik van een rouwauto. In deze rouwauto wordt de overledene vervoerd en daarom wordt deze auto in de volksmond ook wel lijkwagen genoemd. De rouwauto brengt de overledene van de plaats van de uitvaartdienst tot de laatste bestemming. Achter deze auto rijden de volgauto’s. Omdat een begrafenis of crematie een behoorlijk emotionele gebeurtenis kan zijn, wordt er dikwijls aangeraden om een volgauto met chauffeur in te huren. Op deze manier hoeven de nabestaanden zich niet druk te maken over vervoer en het verkeer.
Rouwauto’s en volgauto’s zijn er in allerlei soorten en maten. Mede Afhankelijk van het budget kunt u kiezen voor traditionele wagens of zeer exclusieve auto’s van onder andere Rolls Royce of oldtimers. De auto’s in de rouwstoet worden zorgvuldig op elkaar afgestemd afhankelijk van de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Invloed op uitvaartkosten

uitvaartkosten-volgautoHoe luxer de rouwstoet is, des te meer kosten er gemaakt zullen worden. Het hangt dus af van de uitvaartverzekering of volgauto’s mogelijk zijn en welke auto’s er dan gebruikt kunnen worden. Chauffeurs brengen nog meer kosten met zich mee. Waar ook rekening mee gehouden moet worden is het aantal kilometers die er afgelegd moeten worden. Lange afstanden kosten nu eenmaal meer. Als de volgauto’s niet of nauwelijks in de uitvaartverzekering zijn opgenomen, dan zal de verzekeringsmaatschappij hier ook geen geld voor uitkeren of deze diensten verlenen. Hierdoor kan hiervan alleen gebruik gemaakt worden wanneer de nabestaanden dit zelf bekostigen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice