Sommige uitvaartverzekeraars spreken over een winstdeling bij de uitvaartverzekering, maar wat betekend dit eigenlijk voor uw uitvaartverzekering? Een winstdeling kan door een uitvaartverzekeraar optioneel aangeboden worden als een voorwaarde. Dit houdt in principe in dat als de uitvaartverzekeraar winst maakt dit extra uitgekeerd wordt bij overlijden.

Hoe werkt de winstdeling?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering wordt van te voren een verzekerd bedrag vastgesteld. Dit bedrag dient de uitvaartverzekeraar dan ook uit te keren bij overlijden. De premie die u betaald wordt gebruikt om kapitaal op te bouwen, dit gebeurt door middel van beleggingen of rentebijschrijvingen.
werking-winstdelingU zult denken beleggen, dat is toch risicovol? Dat kan inderdaad het geval zijn, maar niet voor u enkel voor de maatschappij. U heeft immers een vast bedrag afgesproken en dit wordt dan ook zeker uitgekeerd. Echter kan dit bedrag hoger worden doordat de verzekeraar mogelijk geld verdiend en winst maakt. Hierdoor bouwen zij een hoger kapitaal op dan nodig is om het verzekerde bedrag uit te keren. Elke verzekeringsnemer ontvangt dan ook een klein percentage van de winst. In principe is het voor een verzekeringsnemer dan ook een win win situatie, indien er geld verloren wordt heeft dit geen invloed op het verzekerde bedrag, echter kan het in een positieve situatie wel geld opleveren. Zelf betaald u voor de winstdeling geen extra premie.

Vergelijken op winstdeling

Niet elke uitvaartverzekeraar heeft als voorwaarde een winstdelingsregeling. Indien u hiervan wilt profiteren kunt u hierop letten alvorens u een uitvaartverzekering afsluit. Zet alle positieve punten als een winstdelingsregeling op een rij en alle negatieve punten. Vergelijk goed en maak een verstandige keuze. Een uitvaartverzekering is immers een complex product waar u voor lange tijd aan vast zit, overstappen is namelijk erg onvoordelig.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice