WUA doet diverse onderzoeken en in juli 2018 hebben zij opnieuw het benchmarkonderzoek gedaan voor het afsluiten van een uitvaartverzekering op een smartphone. Dit onderzoek is gehouden onder 200 consumenten en richt zich met name op het volledige oriëntatieproces, op de smartphone. Maar ook wie de consument uiteindelijk de voorkeur geeft en waarom zij deze partijen de voorkeur geven.

Favoriet is DELA

DELA is de favoriet bij de consumenten als het gaat om het oriënteren op een uitvaartverzekering via de smartphone. DELA heeft maar liefst 83 punten behaald en stoot hierbij Monuta van haar eerste plek af. Echter volgt Monuta al snel met 82 punten op de tweede positie. Daarna komt Yarden met 81 punten op de derde positie.

Top drie dominant

WUA constateert al meerdere jaren op een rij dat de drie grote uitvaartverzekeraars DELA, Monuta en Yarden de markt domineren als het gaat om online uitvaartverzekeringen. Tussen de top drie en de andere aanbieders zoals onder andere Klaverblad en Ardanta is een groot gat.
Opvallend is wel dat Ardanta het op het punt conversie beter doet dan andere grote aanbieders, zij behalen hierbij de een na hoogste conversie. Naast Monuta neemt ook Ardanta de leiding als het gaat om de eerste indruk en het beste aanbod, men vind het aanbod overzichtelijk en verwacht geen onverwachte addertjes onder het graag.
Monuta scoort het hoogste op het thema merk, de consument vertrouwt het merk Monuta en verwacht hierbij een hoge service en bovendien vinden de consumenten de contactmogelijkheden goed.

Soort polis

soort60 procent van de consumenten kiest voor een kapitaal polis, hierbij wordt er een geldbedrag verzekerd welke vrij te besteden is aan de uitvaart. De overige 40 procent kiest voor de natura polis waarbij de nabestaanden geen geld maar producten en diensten krijgen. Daarnaast is zichtbaar geworden dat 33 procent van de consumenten de verzekeringspolis schriftelijk wenst te ontvangen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice