De premie voor de uitvaartverzekering is maandelijks gezien niet een super hoog bedrag, echter wanneer dit doorberekend wordt over een lange looptijd wordt dit bedrag wel hoog. U kunt dan ook enorm besparen op de uitvaartverzekering door goed rond te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Premie uitvaartverzekering

De premie van de uitvaartverzekering is gebaseerd op het verzekerde bedrag, hoe uitgebreider u de uitvaart wilt hoe hoger de premie zal oplopen. Met een uitvaartcalculator kunt u een berekening maken wat uw uitvaart zou gaan kosten op basis van de ingevulde wensen.
Door goed naar de uitvaartkosten te kijken ziet u precies waar u eventueel op kunt besparen, want door een lager bedrag te verzekeren zult u ook een lagere maandelijkse premie krijgen. Wellicht scheelt het lager verzekerde bedrag maar een enkel paar euro’s per maand. Maar ervan uitgaande dat u lang leeft en tot het einde van uw leven premie moet betalen, dan zijn die enkele euro’s per maand over het geheel toch een behoorlijk bedrag.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

besparen-uitvaartverzekeraarsEen nog eenvoudiger punt om op de uitvaartverzekering te besparen is door uitvaartverzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kunt u doen nadat u de uitvaartkosten heeft berekend en wellicht heeft ingekort. Ook wanneer u de uitvaartkosten niet heeft ingekort, doordat u gewoon de uitvaart wilt zoals deze in uw hoofd zit, doet u er alsnog verstandig aan om de uitvaartverzekeraars te vergelijken.
U kiest namelijk bij elke uitvaartverzekeraar zelf het gewenste bedrag of het gewenste pakket. Desondanks kan dit zelfde bedrag of zelfde pakket bij de één een hogere premie opleveren dan bij de ander. Het is zonde om extra te betalen, terwijl u bij een andere uitvaartverzekeraar eigenlijk hetzelfde krijgt maar dan wel voor een lagere premie. Let wel op dat u niet alleen naar de prijs kijkt, maar ook de polisvoorwaarden induikt.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice