Een uitvaartverzekering is een complex product, ook mede vanwege het feit dat er zoveel diverse soorten zijn. De meeste consumenten weten wel wat een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering inhoudt, maar er zijn ook nog andere varianten als bijvoorbeeld de natura sommen en combinatie uitvaartverzekering. Door het ruime aanbod vinden consumenten het vaak lastig een keuze te maken, welke het meeste geschikt is hang af van uw situatie en wensen.

Wat is een combinatie uitvaartverzekering

Eigenlijk zegt de naam het al een beetje, het is een combinatie van twee verschillende soorten uitvaartverzekeringen, namelijk de natura polis en de kapitaal polis. Met een natura polis verzekert u producten en diensten, terwijl met een kapitaal verzekering er een geldbedrag verzekerd wordt. Bij een combinatie uitvaartverzekering worden dan ook beide polissen verzekert, een deel in natura en een deel in geld.

Waarom een combinatie uitvaartverzekering

waarom-combinatieIn een natura polis is vaak vooraf vastgesteld wat er precies gedekt is. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het aantal rouwkaarten. Indien u meer rouwkaarten wilt dan gedekt zult u dit zelf moeten bekostigen. Echter zorgt het kapitaal gedeelte binnen een combinatie uitvaartverzekering dat u het resterende gedeelte hiervan kunt bekostigen. In principe is de combinatie uitvaartverzekering geschikt als u meer wilt dan wordt gedekt in de natura polis, denk hierbij onder andere aan een luxere kist, meer bloemen of meer volgauto’s.
Met het uitgekeerde geldbedrag kunnen ook andere wensen mee bekostigd worden. In principe zijn de nabestaanden vrij om dit geldbedrag te besteden hoe zij dit willen, mits het met het bekostigen van de uitvaart te maken heeft. Door de combinatie uitvaartverzekering weet u zeker dat uw nabestaanden een ruime keuze hebben en niet zelf extra kosten hoeven te betalen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice