Bent u benieuwd naar de dekking van uw uitvaartverzekering? Maak een keuze uit twee verschillende soorten dekkingen, maar houd daarnaast ook rekening met de elementen die daar daadwerkelijk toe behoren. Zorg ervoor dat u op basis van uw dekking van de uitvaartverzekering postuum de mogelijkheid heeft om de kosten te voldoen. U zorgt er op die manier voor dat uw nabestaanden niet voor hoge kosten komen te staan, aangezien zij na uw overlijden al een grote emotionele klap te verwerken krijgen en ze daar niet zomaar een twee klap bij kunnen gebruiken.

Type dekking uitvaartverzekering


dekking-uitvaartverzekeringMaak qua dekking van uw uitvaartverzekering allereerst een keuze uit een natura polis, of een verzekering die een vast bedrag uit zal keren op basis van de premie die u betaalt. Kiest u voor een natura dekking, houd er dan bovendien rekening mee dat u heel uw leven premie dient te betalen, onafhankelijk van hoe oud u wordt. Dat kan zowel in uw voor- als nadeel uitvallen. Indien u kiest voor een uitkering in de vorm van geld, is het verstandig om vooraf te berekenen wat de hoogte hiervan zal zijn, op basis van de premie die u betaalt.

Onderdeel dekking uitvaartverzekering


Kiest u voor een dekking van de uitvaartverzekering in natura? Dan zal de uitvaartverzekeraar de kosten van uw uitvaart op zich nemen, op basis van de gestelde voorwaarden. Is er sprake van een luxere kist, hoeveel volgauto’s zullen er aanwezig zijn en wat is het aantal rouwkaarten dat uw nabestaanden kunnen versturen? Het zijn heel praktische onderdelen van de dekking van uw uitvaartverzekering.
Denk hier in ieder geval goed over na, zodat de dekking goed aansluit bij de manier waarop u zich wilt laten begraven of cremeren, zodat uw nabestaanden niet voor aanvullende kosten komen te staan.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice