Met een natura uitvaartverzekering wordt bij overlijden door de verzekeraar geen geld uitgekeerd. U kunt rekenen op een pakket aan diensten welke verleend worden op het moment van overlijden. De verzekeraar regelt een uitvaartverzorger welke de begrafenis of crematie regelt, of een deel daarvan. U stelt zelf van te voren een gekozen pakket samen en deze dingen worden dan door de uitvaartverzorger geregeld.

Dekking natura uitvaartverzekering


U kiest zelf bij het afsluiten van de verzekering voor de dekking, in principe kunt u verschillende modules selecteren. Bij vele verzekeraars heeft u ook de mogelijkheid deze dekking achteraf te veranderen, echter heeft dit wel invloed op de te betalen premie.

Natura-uitvaartverzekeringDeze pakketten zijn opgedeeld in diensten, maar ook de mate waarin geleverd wordt verschilt sterk. Voorbeelden hiervan zijn het aantal rouwkaarten, wat er na de uitvaart verzorgt wordt aan catering, maar ook de soort kist. Een basis natura verzekering dekt bijvoorbeeld een kist, echter is niet elke kist hetzelfde.

Wilt u een duurdere kist, dan zult u waarschijnlijk niet klaar zijn met een basis pakket. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken of u begraven of gecremeerd wilt worden en waar de plechtigheid plaats moet vinden. Een standaardpakket dekt over het algemeen een begraafplaats in de gemeente voor 10 jaar.

Echter blijkt dat nabestaanden deze tijdsperiode niet goed vinden, daarom is het belangrijk dat u goed de verschillende dekkingen bekijkt binnen een bepaald pakket.

Is een natura uitvaartverzekering geschikt voor mij?


De belangrijkste reden van elke uitvaarverzekering is het dekken van de kosten voor de uitvaart, zodat nabestaanden niet opdraaien voor de kosten. Bij de natura uitvaartverzekering worden de nabestaanden ook bijgestaan in het regelen van de uitvaart, dit kan een goede reden zijn.

Bovendien bent u er zeker van dat de gekozen diensten geleverd worden ongeacht de waarde van het pakket op dat moment. Jaarlijks is er een prijsstijging van gemiddeld 4,5%, dit risico ligt bij de verzekeraar.


Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice