Een uitvaartverzekering brengt enkele fiscale aspecten met zich mee, wanneer u besluit daar zelf voor te sparen. U kunt dat doen met behulp van banksparen, een kapitaalverzekering of een levensverzekering. U kunt hier belastingvrij voor sparen, wat wil zeggen dat uw kapitaal in box 3 is vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing. Uiteraard is er sprake van een maximaal bedrag, dat men over het algemeen per jaar opnieuw vaststelt.

Maximaal bedrag aan vrijstelling


Het maximale bedrag dat is vrijgesteld van de heffing in box 3 bedraagt in 2013 €6.859. Dit is het bedrag dat afkomstig mag zijn uit de rechten op een kapitaaluitkering of de prestaties van een levensverzekering. Daarnaast geldt deze vrijstelling ook voor kapitaal in de vorm van banksparen. Het is in dat geval wel van belang dat de rekening geblokkeerd is en deze alleen gedeblokkeerd zal worden op het moment dat u komt de overlijden.

Het is daarnaast mogelijk om gebruik te maken van banksparen op naam van uw partner, een bloed- of aanverwant. Houd er rekening mee dat hier fiscale regelingen voor gelden, waar u zich aan dient te houden.

Kapitaalverzekering, levensverzekering of banksparen


fiscale-aspectenU kunt er met een kapitaalverzekering, levensverzekering of bankspaarproduct voor zorgen dat u zelf kunt sparen voor uw uitvaart. Op dit moment zijn is het kapitaal in een van de drie vormen vrijgesteld tot een bedrag van bijna €7.000. Dat betekent dat u er geen vermogensrendement over hoeft te betalen, waardoor u op een relatief voordelige manier kunt sparen. Het kost u in ieder geval geen belasting op het moment dat u het geld heeft staan. Weeg het zelf sparen voor uw uitvaart goed af tegen het afsluiten van een uitvaartverzekering en probeer vroeg in uw leven een keuze te maken.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice