U kunt uitvaartverzekeringen vergelijken op basis van hun type, maar het is daarnaast verstandig om de verschillende verzekeraars op een rij te zetten. Ga uit van uw leeftijd en de wensen die u heeft met betrekking tot uw uitvaart. Wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van een speciale kist, heeft u andere speciale wensen, of mag het van u best een sobere uitvaart worden? Het voelt wellicht wat vreemd om er nu al zo over na te denken, maar u zorgt er op die manier voor dat u de uitvaartverzekeringen op de juiste manier met elkaar kunt vergelijken.

Type uitvaartverzekering


U kunt de uitvaartverzekeringen vergelijken door de dekking in natura naast die die van de kapitaalverzekering te zetten. In het eerste geval zorgt de uitvaartverzekering voor een vergoeding van de kosten, bijvoorbeeld die van uw kist en de bloemen, maar ook die voor het gebruik van het uitvaartcentrum.
In het tweede geval krijgen uw nabestaanden een bedrag uitgekeerd, op basis van de premie die u heeft ingelegd. Zij kunnen dit bedrag gebruiken om uw uitvaart te betalen. Vergelijk de alternatieven en ga na welke methode uw voorkeur, of die van uw nabestaanden geniet.

Dekking van de uitvaartverzekering


dekking-vergelijkenHeeft u de vorm van uw uitvaartverzekering gekozen? Probeer dan dieper na te denken over de dekking die u wenst. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat u een luxere kist kunt kiezen, dat er een extra volgauto beschikbaar zal zijn of dat het mogelijk is om wat meer rouwkaarten te versturen? Met name wanneer u de uitvaartverzekering in natura kiest is de kans groot dat u een heel specifiek pakket afsluit. Indien u een uitvaart wenst die hiervan afwijkt dienen uw nabestaanden dat te betalen, eventueel uit de financiële middelen die u hen nalaat in de vorm van een erfenis.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice