De leeftijdsgrens van een uitvaartverzekering verschilt per verzekeraar, maar over het algemeen wordt er gewerkt met een grens rond de 70 jaar. Het is boven die leeftijd over het algemeen niet meer mogelijk om een natura uitvaartverzekering af te sluiten. Verzekeraars bieden u de mogelijkheid gebruik te maken van een spaarverzekering. U betaalt maandelijks of jaarlijks een premie, die men gebruikt om een kapitaal bij elkaar te sparen.

De premie die u betaalt is afhankelijk van de leeftijd waarop u begint met betalen. De leeftijdsgrens van een uitvaartverzekering bestaat vanwege de lage premie die u bij elkaar kunt sparen vanaf een hogere leeftijd.

Maximale leeftijd voor een naturapolis


Houd er rekening mee dat de leeftijdsgrens voor een uitvaartverzekering lager ligt voor een naturapolis, dan voor een koopsompolis. Een naturapolis laat u maandelijks of jaarlijks premie betalen en verzorgt vervolgens uw uitvaart, onafhankelijk van het bedrag dat u wilde laten verzekeren.

Uiteraard betaalt u op hogere leeftijd meer premie dan wanneer u al op jonge leeftijd een verzekering afsluit. De leeftijdsgrens voor de uitvaartverzekering in de vorm van een koopsom ligt een stuk hoger en klimt over het algemeen richting de 80 jaar. Kies vervolgens zelf een bedrag dat u wilt verzekeren, om de premie te berekenen.

Kinderen meeverzekeren binnen uitvaartverzekering


leeftijdsgrens-uitvaartverzekeringDe tweede leeftijdsgrens binnen de uitvaartverzekering heeft betrekking op uw kinderen. Afhankelijk van de verzekering kunt u uw kinderen meeverzekeren, tot een leeftijd van 18 tot 25 jaar. Uw kinderen zijn verzekerd op basis van een risicoverzekering, aangezien u nauwelijks premie voor hen betaalt, maar u toch een volledige uitkering krijgt op het moment dat een van uw kinderen komt te overlijden. Houdt in ieder geval rekening met de leeftijdsgrens binnen een uitvaartverzekering, onafhankelijk van de keuze waar u op dit moment voor staat, met betrekking tot de polis.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice