De AFM krijgt met regelmaat klachten van consumenten die benaderd zijn voor het overstappen met hun uitvaartverzekering. De klachten zijn voornamelijk dat het niet duidelijk is door wie ze benaderd worden. Bovendien wordt er ook vaak de indruk gewekt dat zij al een lopende uitvaartverzekering bij deze partij hebben, terwijl dit niet het geval is. Ook zijn de adviseurs die deze consumenten benaderen niet altijd even eerlijk, zij laten bijvoorbeeld bepaalde voorwaarden achterwege en vertellen niet eerlijk dat er advieskosten betaald dienen te worden.

Overstappen uitvaartverzekering


letten-overstappenHet overstappen van uitvaartverzekering is doorgaans erg onvoordelig. Om over te kunnen stappen is het nodig dat u de oude uitvaartverzekering afkoopt en de waarde hiervan in uw nieuwe uitvaartverzekering stopt. Echter om de uitvaartverzekering te kunnen afkopen worden hoge kosten in rekening gebracht. De waarde die al in uw huidige uitvaartverzekering in principe zat krijgt u niet uitgekeerd, dit komt omdat de verzekeraar hoge opzegkosten in rekening brengt.

Toch overstappen


Indien u besluit toch over te stappen naar een andere uitvaartverzekering is het verstandig om de adviseur diverse vragen te stellen:

  • Wat zijn de advieskosten?
  • Welke uitvaartverzekeraars hebben jullie een samenwerking mee?
  • Voor welk bedrag word ik verzekerd en hoe is dat nu het geval?
  • Hoeveel van de opgebouwde waarde van mijn huidige uitvaartverzekering kan ik meenemen?
  • Tot welke leeftijd dien ik premie te betalen?
  • Zijn mijn kinderen of toekomstige kinderen gratis meeverzekerd?

Bekijk of het voordelig is om over te stappen, of u genoeg waarde behoudt en hierdoor een betere premie en voorwaarden kunt krijgen. Indien dit niet het geval is bent u wellicht beter uit met een tweede uitvaartverzekering, deze kan naast uw huidige uitvaartverzekering lopen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice