uitvaartverzorgingWilt u uw uitvaartverzekering afkopen, bijvoorbeeld omdat u liever zelf gaat sparen voor de kosten van uw uitvaart? Houd er dan rekening mee dat dit niet zomaar altijd mogelijk is.

In bepaalde gevallen zijn hier voorwaarden aan verbonden, of is het zelf helemaal niet mogelijk. Met name de naturapolis kan u op dit gebied in de problemen brengen. Een uitvaartverzekering afkopen is in ieder geval een relatief kostbare onderneming, waardoor het vaak verstandiger is om deze premievrij te maken.

Uitvaartverzekering afkopen of premievrij maken


U kunt een uitvaartverzekering afkopen, maar u kunt deze daarnaast premievrij maken. In het eerst geval vraagt u de verzekeraar als het ware nu een bedrag uit te keren, dat u aan waarde heeft opgebouwd. Mits dit mogelijk is, zal de verzekeraar u over het algemeen een lager bedrag uitkeren, dan wat u aan premies heeft betaald.

Het kost u wat dat betreft geld om de uitvaartverzekering af te kopen. U kunt de uitvaartverzekering daarnaast premievrij maken. Dat betekent dat de waarde van de verzekering behouden blijft en dat men deze uit zal keren aan uw nabestaanden, wanneer u komt te overlijden. U gaat echter geen nieuwe premie meer betalen, waardoor de kosten hiervoor wegvallen.

Uitvaartverzekering afkopen en naturaverzekering


U kunt de uitvaartverzekering afkopen wanneer u een kapitaalverzekering (geld uitvaartverzekering) heeft. Of u die in één keer vooruitbetaald (koopsom) heeft of dat u dat periodiek heeft gedaan maakt geen verschil.

Indien u een naturaverzekering heeft is het niet mogelijk om deze af te kopen, aangezien de uitvaartverzekeraar u dan nooit wat uit zou keren, maar de uitvaart zou verzorgen. U kunt de uitvaartverzekering dan niet afkopen, maar u kunt deze uiteraard wel gewoon premievrij maken, zodat u niet langer te maken krijgt met de kosten die hiermee gemoeid zijn.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice