De meeste Marokkanen in Nederland zijn moslims. In deze cultuur is de eeuwige grafrust uitermate belangrijk, helaas kan dit niet altijd worden gegarandeerd in Nederland. Om onder andere deze reden laten veel Marokkanen zich begraven in Marokko. Het nadeel van een begrafenis in Marokko is dat u niet in de buurt bent van de nabestaanden die woonachtig zijn in Nederland. Zij kunnen dan niet op een gemakkelijke manier een bezoek brengen aan het graf.

De Marokkaanse jongeren dringen bij de ouders steeds meer aan op een begrafenis in Nederland zodat hun het graf gemakkelijk en vaak kunnen bezoeken. We hebben in Nederland enkele uitvaartverzekeraars die veel mogelijkheden bieden omtrent een Marokkaanse uitvaart, gebruik de knop hieronder om eens een vergelijking te maken:

Vergelijken

Marokkaanse banken

De meeste Marokkanen hebben een uitvaartverzekering lopen bij de Marokkaanse bank. Vroeger werd bij het openen van een rekening bij een Marokkaanse bank ook automatisch een uitvaartverzekering afgesloten. Met deze uitvaartverzekering kon men zich bijvoorbeeld laten overbrengen naar Marokko voor een uitvaart.

Enkele jaren geleden hebben de Marokkaanse banken echter hun deuren moeten sluiten in Nederland vanwege problemen met de vergunningen. Hierdoor kunt u niet meer contact krijgen met een Marokkaanse bank in Nederland en zult u dit moeten doen via andere filialen in België of Frankrijk. Dit brengt een hoop extra regelwerk met zich mee.

Marokkaanse uitvaartverzekering?

De meest uitvaartverzekeraars in Nederland spelen al een geruime tijd in op de wensen van moslims. Op de website van Dela en Yarden kunt u hier veel informatie over vinden. Een vergelijking tussen de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland vindt u hier. Met deze vergelijker vindt u op een gemakkelijke manier tevens de goedkoopste uitvaartverzekering voor uw eigen situatie!

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice