Wat is het nut van een uitvaartverzekering? U zorgt voor een dekking van de kosten van uw uitvaart, aangezien die gemakkelijk hoog op kunnen lopen. Wist u dat een uitvaart gemiddeld €5.000 – €6.000 kost? Dat zijn bedragen die niet iedereen zomaar beschikbaar heeft, waardoor het verstandig is om in ieder geval na te denken over een uitvaartverzekering. U komt op die manier achter het nut van een uitvaartverzekering, waardoor u vervolgens zelf kunt bepalen of het in uw geval een goed idee is om een polis af te sluiten, of er toch zelf voor te sparen.

Nabestaanden ontzien


nut-uitvaartverzekeringHet nut van een uitvaartverzekering wordt over het algemeen goed duidelijk wanneer we denken over het verdelen van de kosten, op het moment dat we komen te overlijden. Wat zou u ervan vinden als uw nabestaanden voor de kosten van de uitvaart op dienen te draaien, omdat u er niet voor verzekerd was? Dat is iets dat we doorgaans liever niet doen, uw nabestaanden hebben het emotioneel dan al zwaar genoeg. Het nut van een uitvaartverzekering is wat dat betreft de dekking, die ervoor zorgt dat uw nabestaanden zich bezig kunnen houden met het verwerken van het verlies.

Uitvaartverzekering of zelf sparen


Voor anderen is het nut van een uitvaartverzekering niet zo vanzelfsprekend, aangezien zij bijvoorbeeld zelf sparen om hun crematie of begrafenis te kunnen betalen. Indien u vroeg begint met sparen (bijvoorbeeld rond uw 25e levensjaar) kunt u besluiten iedere maand €10 weg te leggen. Zonder de rente komt u dan tot een bedrag van €4.800. Inclusief de rente betekent dit dat u de uitvaart eenvoudig zelf kunt betalen, waardoor u daar geen verzekering voor nodig heeft.

Bepaal in uw eigen situatie het nut van een uitvaartverzekering en kies op basis daarvan voor een polis of het zelf sparen voor uw uitvaart. Kijk hier de voor de verschillende vormen omtrent uitvaartverzekeringen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice