verschillendeHeeft u een uitvaartverzekering lopen, of bent u van plan die af te gaan sluiten? Dan is het verstandig om goed te kijken naar de verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De vorm is van invloed op zowel de premie die u betaalt als de manier waarop men uiteindelijk uit zal keren op het moment dat u komt te overlijden. Het is bovendien mogelijk om een combinatie van de verschillende soorten uitvaartverzekeringen te kiezen.

Uitvaartverzekering in natura


De uitvaartverzekering in natura zorgt voor de verzekering van een aantal diensten en producten. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de kist, het rouwdrukwerk, de auto’s die er gebruikt zullen worden en natuurlijk het werk van de uitvaarverzorger. Er is geen sprake van een uit te keren bedrag, omdat de verzekeringsmaatschappij als het ware aangeeft dat men de kosten van uw uitvaart zal betalen.

Het grote voordeel hiervan is dat de verzekeraar deze kosten betaalt, onafhankelijk van de inflatie die er plaats zal vinden. Ook zal de verzekeraar een aantal werkzaamheden rondom de uitvaart uit handen nemen. Het is wat dat betreft een verzekering die veel gemak te bieden heeft.

Kapitaalverzekeringverzekering


Aan de andere kant kunt u kiezen voor de kapitaal uitvaartverzekering. Dit is een verzekering tegen een bepaald bedrag dat u in principe zelf kunt kiezen. De verzekering zal dat uitkeren op het moment dat u komt te overlijden. De nabestaanden kunnen dat bedrag vervolgens gebruiken om de uitvaart de betalen.

U kunt deze verzekering ook afsluiten als aanvulling op de naturaverzekering, om bepaalde extra kosten te kunnen dekken. Deze vorm van de uitvaartverzekering heeft vooral veel flexibiliteit te bieden, aangezien de nabestaanden uiteindelijk (op basis van uw wensen) kunnen beslissen waar men het beschikbare geld aan uitgeeft.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice