Het is mogelijk dat u onderverzekerd bent voor uw uitvaartverzekering. Dit gebeurt als u voor een te laag bedrag verzekerd bent. Bij de uitvaartverzekering betekend dit dat uw uitvaart meer kost dan wat de uitvaartverzekeraar bij overlijden zal uitkeren. Hierdoor is het mogelijk dat de nabestaanden nog een gedeelte zelf moeten bekostigen. Wij adviseren u daarom ook regelmatig te controleren of uw verzekering nog past bij de werkelijke kosten van de uitvaart.

Wanneer onderverzekerd?

U bent simpelweg onderverzekerd als blijkt dat de werkelijke kosten van uw uitvaart hoger zijn dan het verzekerde bedrag. Als u bijvoorbeeld een bedrag van 6000 euro verzekerd heeft, maar de werkelijke kosten 8000 euro betreffen dan spreken we over onderverzekerd. In deze situaties dienen de nabestaanden het verschil te betalen.
Daarom is het ook zo belangrijk dat u goed uw uitvaartwensen op een rij zet en te bekijken wat deze kosten. U kunt langs een uitvaartverzorger in de buurt gaan om na te vragen wat deze wensen precies kosten. Bij een natura polis worden er producten en diensten verzekerd, kijk goed of al uw wensen in deze producten en diensten zijn opgenomen of dat u extra onderdelen moet bijverzekeren. Of u kunt ervoor kiezen om een klein geldbedrag extra te verzekeren, zodat hiervan de extra wensen gefinancierd kunnen worden.

Onderverzekering voorkomen

onderverzekering-voorkomenOnderverzekering is te voorkomen door goed uw wensen op een rij te zetten en te controleren wat dit werkelijk gaat kosten. Als het verzekerde bedrag te weinig is kunt u dit laten bijstellen, echter wanneer dit verzekerde bedrag verhoogd wordt stijgt de premie ook. Daarnaast adviseren wij u dit regelmatig te controleren, want een uitvaart van 10 jaar geleden was nou eenmaal goedkoper dan dezelfde uitvaart nu. Een andere optie is dat u kiest voor een uitvaartverzekering met indexatie. Hierdoor stijgt het verzekerde bedrag elk jaar met een paar procent, waardoor het verzekerde bedrag dus elk jaar hoger wordt. Echter stijgt de premie ook in dit geval elk jaar.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice