Uitvaartverzekeraars spreken vaak over de term premie indexatie, echter weten de meeste consumenten niet wat dit precies inhoudt. Alle kosten worden elk jaar hoger, dit geldt bijvoorbeeld ook voor de dagelijkse boodschappen. Ook de kosten van een uitvaart worden in principe elk jaar hoger.

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering daarentegen wordt het bedrag gebaseerd op de kosten van nu, dit kan op het moment van uitkeren dan ook problemen geven gezien er niet genoeg geld uitgekeerd wordt om de kosten te dekken. Om dit probleem te voorkomen is het mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten met premie indexatie.

Maak ook een vergelijking

Hoe werkt premie indexatie?

werking-indexatieAls een uitvaartverzekeraar werkt met premie indexatie dan betekend dit dat er elk jaar opnieuw wordt gekeken naar de kostenstijging van de uitvaart. Op basis van deze stijging wordt dan ook bekeken met welke percentage uw premie verhoogd zal moeten worden om deze stijging te dekken, dit zal elk jaar maar een klein percentage zijn.

Doordat u meer premie gaat betalen wordt het verzekerde bedrag ook automatisch hoger, waardoor er uiteindelijk een hoger bedrag wordt uitgekeerd bij overlijden. Of uw verzekeraar ook deze mogelijkheid biedt vind u in de voorwaarden. Indien u nog geen uitvaartverzekering heeft afgesloten adviseren wij u goed over dit punt na te denken.

Bij welke soorten uitvaartverzekeringen

Op premie indexatie hoeft u alleen te letten bij het afsluiten van een kapitaal uitvaartverzekering, gezien dit de enigste vorm is die een geldbedrag bij overlijden uitkeert. Met een natura uitvaartverzekering heeft u geen last van stijgende uitvaartkosten gezien u producten en diensten verzekert. Deze producten en diensten moeten dan ook geleverd worden bij overlijden, ongeacht de waarde van dit moment en de waarde in de toekomst.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice