Helaas kan het ons op elk moment overkomen om overvallen te worden door de dood, dit kan ook in het buitenland plaatsvinden. Echter willen de meeste mensen terug naar het land van herkomst om daar begraven of gecremeerd te worden. In dit geval moet het stoffelijk overschot naar Nederland verplaatst worden, dit wordt repatriëring genoemd.

Hoe werkt repatriëring?

Er zijn diverse uitvaartondernemers die gespecialiseerd zijn in repatriëring. De uitvaartondernemer diverse stappen ondernemen om het stoffelijk overschot naar Nederland te vervoeren. Hierbij kunt u denken aan het regelen van alle wettelijke formaliteiten tot aan de aangifte van overlijden. Ook zullen zij het vervoer regelen, dit kan zowel per auto als per vliegtuig.
Om het lichaam te transporteren dient de overledene doorgaans gebalsemd te worden. Indien het transport per vliegtuig is dan zal er in de houten kist een zinken kist geplaatst worden, welke in Nederland weer eruit gehaald wordt. Tijdens het vervoer dient het paspoort bij de overledene te blijven. Andere zaken als sieraden of andere persoonlijke bezittingen mogen door de nabestaanden wel alvast meegenomen worden. Vervolgens kan de uitvaart beginnen volgens de Nederlandse gebruiken. Nabestaanden dienen achteraf wel het overlijden aan te melden bij de ambtenaar van de Burgerlijke Stand, Bureau Bijzondere Akten.

Dekking uitvaartverzekering

repatriëring-dekking"Repatriëring wordt helaas niet altijd gedekt door de uitvaartverzekering, of dit het geval wel of niet is vindt u in de polisvoorwaarden. Echter sluiten de meeste mensen ook een reisverzekering af voordat zij naar het buitenland gaan. Een goede reisverzekering dekt de repatriëring ook. Wellicht kunt u hier rekening mee houden voordat u een reisverzekering afsluit. Uiteraard is dit weer onnodig op het moment dat uw uitvaartverzekering dit dekt. Let dus goed op of repatriëring gedekt is, dit wordt door uitvaartverzekeraars ook wel vaak werelddekking genoemd.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice