Wilt u in het buitenland begraven of gecremeerd worden, of komt u in het buitenland te overlijden? Het is niet vanzelfsprekend dat u op basis van uw uitvaartverzekering voor een uitvaart in het buitenland kunt kiezen, dus kijk goed naar de mogelijkheden. Vergelijk de kapitaalverzekering en de naturaverzekering met elkaar, om er op die manier voor te zorgen dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Indien u graag in het buitenland begraven wilt worden is het bovendien verstandig om na te denken over de mogelijkheid om hier zelf voor te sparen.

Uitvaart in het buitenland bij kapitaalverzekering


uitvaartverzekering-buitenlandHeeft u een kapitaalverzekering afgesloten? Dan is het geen probleem om een uitvaart in het buitenland te laten verzorgen, mits uw nabestaanden dat goed kunnen regelen en zij ook rekening houden met de kosten van het vervoer zodra u eenmaal bent komen te overlijden. In het geval van een kapitaalverzekering zal de uitvaartverzekeraar een bedrag uitkeren op basis van de premie die u heeft ingelegd. Uw nabestaanden zijn vrij om het geld te besteden op de manier die u wenste, of waar zij het beste gevoel bij hebben.

Uitvaart in het buitenland bij naturaverzekering


Heeft u een naturaverzekering? Dan is het in de meeste gevallen een stuk minder gemakkelijk, aangezien de verzekeraar waarschijnlijk in de voorwaarden heeft staan dat het bedoeling is om u ergens in Nederlands een uitvaart te geven. Bovendien dienen uw nabestaanden na te denken over het vervoer, ook wanneer u in het buitenland komt te overlijden.
De repatriëring maakt in de meeste gevallen geen onderdeel uit van de uitvaartverzekering. Aan de andere kant kunt u deze dekking vaak terugvinden in de reisverzekering, waardoor de kosten alsnog niet voor eigen rekening zullen komen. Let hier in ieder geval goed op wanneer u veel in het buitenland bent, of u daar begraven of gecremeerd wilt worden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice