Als u gaat scheiden dan zijn er een hoop zaken die geregeld moeten worden. U zult niet zo snel denken aan de uitvaartverzekering, maar wanneer dit een gezamenlijke uitvaartverzekering betreft dient u dit ook te regelen. De polis moet namelijk gesplitst worden en zowel u als uw partner dienen een individuele polis te krijgen.

Individuele uitvaartverzekering

individuele-blogBij een scheiding wordt een gezamenlijke uitvaartverzekering gesplitst naar 2 individuele uitvaartverzekeringen. In de meeste gevallen lopen deze polissen gewoon door onder de oude voorwaarden, vraag dit voor de zekerheid na bij uw verzekeringsmaatschappij, dit kan namelijk afhangen per verzekeraar. De voorwaarden zullen in de meeste gevallen dus niet afwijken, echter geldt dit niet voor de premie. Voorheen heeft u samen de premie betaald en nu gaan jullie beiden apart de premie betalen, u hoeft dus niet meer te betalen voor de premie van uw ex.

Kinderen

Waren uw kinderen ook meeverzekerd op de gezamenlijke polis? Dan dienen de kinderen nu bijgeschreven te worden op de polis van één van de ouders, jullie mogen zelf bepalen bij wie dit is. Bij de ene uitvaartverzekeraar zijn kinderen tot en met 18 jaar gratis meeverzekerd en bij de ander betaald u ook voor de kinderen een premie. In beide gevallen kunnen de kinderen overgeschreven worden op de individuele uitvaartverzekering van één van de ouders.

Gedeelde producten en diensten

Soms kiezen partners ervoor om bepaalde producten en diensten voor de uitvaart te delen, denk hierbij aan een gezamenlijk graf of een gedenkteken. Als u gescheiden bent wilt u dit vast veranderen en dit ook splitsen. In dit geval wordt de helft van de waarde bepaald en bijgeschreven op de polis van beide. Hierdoor loopt u het risico dat er niet voldoende verzekerd is om dit onderdeel nog te kunnen bekostigen. Hierop kunnen jullie beide los van elkaar besluiten dit eventueel bij te verzekeren.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice