De ene consument wilt liever de uitvaart laten regelen door zijn nabestaanden, terwijl de ander liever ervoor kiest om de uitvaart te laten regelen door een uitvaartverzorger zodat de nabestaanden dit niet hoeven te doen. Het is een persoonlijke keuze en voor beide keuzes kan gekozen worden. Echter is het wel van belang dat u goed nadenkt over de polis die u afsluit, omdat het anders uw keuze kan beïnvloeden.

Uitvaart zelf verzorgen of laten regelen

verzorgen-regelenUw uitvaart kunt u laten regelen door uw uitvaartverzekeraar of een andere uitvaartverzorger naar keuze. Bij een natura polis wordt de uitvaart doorgaans standaard verzorgt door uw uitvaartverzekeraar, bij een kapitaal polis is dit niet standaard het geval. Hierbij wordt een geldbedrag uitgekeerd en daarvan dient u zelf de uitvaart te verzorgen, uiteraard kan van dit bedrag ook een uitvaartverzorger ingehuurd worden. De verzekeraar waarbij de verzekering ondergebracht is doet dit doorgaans tegen een voordeliger tarief.
Indien u voor een natura polis heeft gekozen maar u liever wilt dat uw nabestaanden uw uitvaart regelen dan heeft u eigenlijk de verkeerde polis gekozen, daarom is het ook van belang dat u van te voren goed over uw keuze nadenkt. Ook wanneer u specifieke uitvaartwensen heeft dient u van te voren goed te kijken of uw uitvaartverzekeraar deze wel kan realiseren, of dat u wellicht beter ergens anders terecht kunt.
Let ook op dat er soms staan er kleine lettertjes in de algemene voorwaarden van uw uitvaartverzekering staan waardoor uw keuze beperkt wordt en u bijvoorbeeld geen vrije keuze heeft wat betreft een uitvaartverzorger.

Vergelijken

Een uitvaartverzekering is geen standaard product, doordat elk persoon zijn eigen wensen heeft. Daarom is het ook zo belangrijk dat u gaat vergelijken, welk product sluit het beste aan bij u. Indien dit er meerdere zijn kunt u verder gaan vergelijken op voor en nadelen, maar ook op de prijs. Maar als eerst is het van belang dat u goed naar het product kijkt en de voorwaarden doorneemt.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice