Bij het afsluiten van een kapitaal uitvaartverzekering dient u een verzekerd bedrag te kiezen, dit is het bedrag dat de uitvaartverzekeraar aan uw nabestaanden zal uitkeren. Hiervan kunnen uw nabestaanden uw uitvaart bekostigen. Echter weten de meeste consumenten niet welke bedragen hierin omgaan en vinden het daardoor moeilijk om een verzekerd bedrag te kiezen. Omdat een uitvaart persoonlijk is wordt het ook lastiger om hiervoor richtlijnen op te stellen. Daarom adviseren wij consumenten gebruik te maken van een uitvaartcalculator, om de uitvaartkosten te berekenen.

Wat is een uitvaartcalculator

Met een uitvaartcalculator berekend u eenvoudig de kosten voor uw crematie of begrafenis. De calculator is eigenlijk simpelweg een rekensom. U kiest voor bepaalde uitvaartaspecten en op basis van deze aspecten kan er een rekensom gemaakt worden, zodat u beter zicht heeft op het te kiezen verzekerde bedrag.
De meeste calculators zijn in verschillende kaders opgedeeld zodat er een goed overzicht is op de basis zaken en eventuele extra’s. Let wel dat dit slechts een indicatie betreft, dit komt doordat er een gemiddelde gepakt wordt. Echter kunnen de prijzen bij de door u gekozen bedrijven hoger of lager uitvallen. Doorgaans wijkt dit niet erg af, maar lokaal kan dit enigszins verschillen.

Extra en/of speciale uitvaartwensen

speciale-uitvaartcalculatorBij het berekenen van de kosten in een uitvaartcalculator kan het voorkomen dat extra en/of speciale uitvaartwensen niet aan bod zijn gekomen, deze wensen zijn doorgaans te persoonlijk en daardoor niet opgenomen. De meeste calculators bieden op het einde wel een mogelijkheid om een extra bedrag aan aanvullende wensen in te voeren, maar u moet dan wel zelf op de hoogte zijn van hoeveel deze extra wensen ongeveer gaan kosten. Bereken dit dan ook van te voren zodat uw nabestaanden niet onverwachts een gedeelte voor eigen rekening moeten nemen. Welke calculator u ook gebruikt, ga altijd na of al uw wensen aan bod zijn gekomen en indien dit niet het geval is dient u dit er extra bij te rekenen. Zo weet u zeker dat u het juiste verzekerde bedrag heeft berekend.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice