Doorgaans is het wel mogelijk de uitvaartverzekering bij te verzekeren, maar wat houdt dat in bijverzekeren? In principe betekend dit simpelweg dat de dekking wordt verhoogd, dit kan op allerlei verschillende manieren zijn.

Extra dienst verzekeren

In de voorwaarden van uw uitvaartverzekering staat precies waarvoor u verzekerd bent. Bij een natura polis verzekerd u producten en diensten. Echter kan het zo zijn dat u op een later moment een bepaalde product of dienst uitgebreider wilt, of er een extra product of dienst bij wilt. Dit noemen we dan ook bijverzekeren binnen de naturapolis. In principe is dit dan ook een extra dienst die niet standaard binnen uw uitvaartverzekering zat.

Kapitaal verhogen

verhogen-kapitaalNaast een natura polis kan er ook gekozen worden voor een kapitaal polis. Hierbij wordt een geldbedrag verzekerd, echter kan dit geldbedrag in de toekomst niet meer voldoende zijn of heeft u extra wensen gekregen waardoor het geldbedrag niet meer voldoende is. In dit geval kunt u ervoor kiezen het kapitaal bedrag te verhogen, ook dit wordt bijverzekeren genoemd.

Extra verzekering

Daarnaast zijn er ook voorbeelden waarbij u een extra verzekering dient af te sluiten. Wanneer u bijvoorbeeld een uitvaartverzekering heeft, maar ook wilt dat schade aan uw grafsteen gedekt wordt. Dit valt niet bij elke uitvaartverzekeraar standaard binnen de dekking en in dit geval dient u hiervoor een extra verzekering af te sluiten. Ook het afsluiten van twee verzekeringen wordt doorgaans bijverzekeren genoemd.

Hogere premie

De premie van uw uitvaartverzekering is gebaseerd op de diensten of het kapitaal bedrag wat u gekozen heeft. Op het moment dat u gaat bijverzekeren houdt dat in dat de uitvaartverzekeraar bij overlijden meer moet uitkeren. Daarom zullen zij dan ook de premie verhogen en gaat u meer betalen dan voorheen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice