Een uitvaart is een behoorlijke kostbare uitgave, dit is dan ook de reden dat veel consumenten kiezen voor een uitvaartverzekering. Op deze manier zijn zij er zeker van dat de nabestaanden niet met deze kosten opgezadeld worden, maar dat de uitvaart door de uitvaartverzekering betaald kan worden. Maar is dit wel werkelijk altijd het geval? Uiteraard is dit niet het geval wanneer de verzekeringsnemer onderverzekerd was, in dit geval zullen de nabestaanden een deel voor eigen rekening moeten nemen. Maar daarnaast is er nog een punt waarmee de meeste consumenten geen rekening houden, namelijk inflatie.

Gevolgen door inflatie

gevolgen-inflatie"Op het moment dat er gekozen wordt voor een uitvaartverzekering kijkt de persoon naar wat zijn of haar uitvaart ongeveer gaat kosten op dit moment. Echter kunnen we nooit zeker weten wat dezelfde uitvaart in de toekomst gaat kosten. Als we naar de voorgaande jaren kijken kunnen we vaststellen dat de kosten voor een uitvaart jaarlijks behoorlijk groeien, dit is dan ook de reden dat veel mensen onderverzekerd zijn. Om de inflatie tegen te gaan zijn er twee mogelijkheden.

Natura polis

Het kiezen voor een natura uitvaartverzekering is de meest veilige optie om inflatie tegen te gaan. Bij een natura polis kiest u namelijk voor bepaalde producten en diensten voor uw uitvaart, deze worden sowieso gerealiseerd ongeacht de waarde van deze producten en diensten op het moment van overlijden.

Kapitaal polis

Bij een kapitaal polis daarentegen wordt er geld verzekerd. Om bij deze polis soort inflatie tegen te gaan is het mogelijk te kiezen voor een uitvaartverzekering met indexatie. Door deze indexatie zal de waarde van de uitvaartverzekering jaarlijks meestijgen met de kosten voor de uitvaart. Hierdoor zal de premie op jaarlijkse basis veranderen, maar ook het verzekerde bedrag zal jaarlijks aangepast worden. Het Centraal Bureau voor de Statistiek stelt elk jaar de waargenomen inflatie vast en de uitvaartverzekeraar zal op basis van deze gegevens de polis veranderen. Dit betekend wel dat u jaarlijks meer premie gaat betalen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice