In principe is het mogelijk om op elke leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Echter kan het afsluiten van een uitvaartverzekering op een latere leeftijd moeilijkheden opleveren, een uitvaartverzekering voor ouderen bestaat dan ook niet echt.

Maximale leeftijd

Er zijn bepaalde uitvaartverzekeraars die een maximale leeftijd hanteren, hiermee wordt bedoeld dat indien u ouder bent dan een bepaalde leeftijd het niet mogelijk is bij deze verzekeraar een polis af te sluiten. Dit komt doordat de verzekeraar de kans groot acht dat u binnen een relatief korte periode kan komen te overlijden en dit risico willen zij dan ook niet lopen. Bij DELA bijvoorbeeld kunt u zich maar verzekeren tot uw 75ste levensjaar. Bent u ouder? Dan kunt u hier niet terecht en dient u ergens anders naar de mogelijkheden te kijken.

Gezondheid

gezondheid-oudere"Bij een oudere leeftijd is de kans groter dat u tegen bepaalde gezondheidsklachten aanloopt. Gezondheidsklachten zijn ook een veel voorkomende reden dat de uitvaartverzekeraar klanten weigert. Ook bij gezondheidsproblemen loopt de verzekeraar immers risico, de kans op overlijden wordt groter en hierbij de kans op een vroegtijdige uitkering ook. Overigens zijn er ook diverse verzekeraars die geen gezondheidsverklaring eisen en waarbij u ten alle tijden terecht kunt. Daarentegen hanteren zij vaak wel carenzjaren, dit is een soort van wachtperiode. Indien u binnen deze jaren toch overlijd vindt er maar een gedeeltelijke uitkering plaats en niet het geheel verzekerde bedrag.

Hogere premie

Voor ouderen die een uitvaartverzekering afsluiten geldt een hogere premie. Hoe jonger u kiest voor een uitvaartverzekering hoe lager de maandelijkse premie zal zijn. Ook hierbij geldt weer dat de verzekeraar naar het risico kijkt op een vroegtijdige uitkering. Er wordt berekend hoeveel premie zij verwachten te kunnen innen bij een verzekeringsnemer. Ouderen overlijden sneller, hierdoor wordt de premie hoger, de verzekeraar gaat er hierdoor vanuit dat zij nog voldoende premie kunnen innen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice