Er zijn genoeg senioren in ons land die geen uitvaartverzekering hebben, maar er wel nog één willen afsluiten. Echter is het afsluiten van een uitvaartverzekering voor senioren niet een gemakkelijke opgave. Dit komt doordat senioren doorgaans een te oude leeftijd hebben en/of hun gezondheid niet meer optimaal is, dit zijn twee factoren die voor de uitvaartverzekeraar een erg belangrijke rol spelen in het acceptatieproces.

Leeftijd en gezondheid

leeftijd-gezondheidAlle uitvaartverzekeraars kennen een leeftijdsgrens waarbij u nog welkom bent voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Welke grens dit precies betreft hangt af per uitvaartverzekeraar, richtlijn is wel dat boven de 70 jaar het moeilijker wordt om een uitvaartverzekering te vinden. Daarnaast is de kans groot dat u bij een bepaalde leeftijd toch wel aanloopt tegen gezondheidsklachten. Ook deze factor is zeer belangrijk voor uitvaartverzekeraars, doordat dit immers een indicatie kan zijn van sneller overlijden. Bij sommige uitvaartverzekeraars dient u 100 procent gezond te zijn, dit is voor senioren helaas vaak niet meer het geval. Een uitvaartverzekering afsluiten bij een dergelijke verzekeraar is dan ook uitgesloten.

Vollebregt uitvaartverzekering

Gelukkig is er een oplossing voor senioren die niet meer zoveel of geen keuze hebben bij de uitvaartverzekeraars in Nederland, namelijk Vollebregt uitvaartverzekering voor senioren. Bij deze uitvaartverzekeraar kunt u een uitvaartverzekering afsluiten tot uw 105ste levensjaar, bovendien is de medische acceptatie ook simpel.
U kunt vanaf een bepaalde leeftijd standaard hiervoor kiezen, toch adviseren wij u goed naar de mogelijkheden te kijken. Dat bijvoorbeeld uw buurvrouw nergens meer terecht kon betekend niet dat u ook nergens terecht kunt. Het zijn verschillende factoren waarvoor uw buurvrouw op afgewezen kon worden, wellicht dat deze factoren voor uw situatie geen rol spelen. Bekijk dan ook zelf welke mogelijkheden er voor u liggen zodat u met zekerheid een goed product voor uw situatie kiest.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice