Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering dient u voor een verzekerd bedrag te kiezen, dit is het bedrag wat uw uitvaartverzekering waard is bij overlijden. Echter vinden veel consumenten dit lastig om te bepalen en zijn ze dan ook totaal niet op de hoogte van wat de verschillende uitvaartonderdelen kosten. Het is dan ook zo dat veel consumenten denken goed verzekerd te zijn, maar dat het verzekerde bedrag niet hoog genoeg is om zijn of haar uitvaartwensen te dekken.

Verzekerd bedrag bepalen

Om het verzekerd bedrag te bepalen voor uw uitvaartverzekering is het van belang dat u eerst goed nadenkt over uw uitvaartwensen. Wilt u een begrafenis of een crematie, hoeveel mensen komen er op uw uitvaart, hoeveel volgwagens wilt u? Dit zijn maar enkele vragen om het verzekerd bedrag te bepalen.
De meeste uitvaartverzekeraars bieden een kostencalculator. Hierbij dient u een aantal vragen te beantwoorden, waarna er een berekening wordt gemaakt over wat uw uitvaart gaat kosten op basis van de gegeven antwoorden.
In principe is het verzekerd bedrag alleen van belang bij een kapitaal uitvaartverzekering, gezien hierbij geld uitgekeerd wordt. Bij een natura uitvaartverzekering wordt er ook gesproken over een verzekerd bedrag, echter zijn hierbij producten en diensten gedekt die het verzekerd bedrag bepalen. Bij een kapitaal uitvaartverzekering dient u deze producten en diensten zelf te betalen, hiervoor is het verzekerd bedrag dan ook van belang.

Verzekerd bedrag bijstellen

bijstellen-bedragBij een natura uitvaartverzekering heeft u geen last van inflatie, de producten en diensten die u verzekerd heeft worden geleverd ongeacht de waarde in geld op dat moment. Bij een kapitaal uitvaartverzekering is dit anders, hierbij wordt alleen het verzekerd bedrag uitgekeerd. Het kan zijn dat dit bedrag niet hoog genoeg is om alles te dekken en dat uw nabestaanden hierdoor een gedeelte moeten betalen. Om dit tegen te gaat kunt u het verzekerde bedrag bijstellen, of een tweede extra uitvaartverzekering afsluiten. Kijk met regelmaat of uw uitvaartverzekering nog het gene dekt wat u wenst of dat u naar andere alternatieven moet gaan kijken.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice