De voordelen van de uitvaartverzekering zorgen ervoor dat u kunt rekenen op een waardige uitvaart, zonder dat u of uw nabestaanden zich daar overmatig voor in hoeven te zetten. Kiest u bijvoorbeeld voor een naturaverzekering? Dan kan de verzekeraar de complete uitvaart voor haar rekening nemen en hebben uw nabestaanden daar dus helemaal geen omkijken naar. In het geval van een kapitaalverzekering zorgt u er in ieder geval voor dat u automatisch spaart, om voldoende kapitaal bij elkaar te krijgen.

Geen last voor nabestaanden


last-nabestaandenHet voordeel van een uitvaartverzekering is dat u uw nabestaanden niet hoeft te belasten met het organiseren of zelfs het financieren van de uitvaart. In plaats daarvan heeft u de mogelijkheid om tijdens uw leven met de verzekeraar af te spreken hoe uw uitvaart eruit zal komen te zien. Uiteraard kunnen uw nabestaanden hun invloed uitoefenen op het moment dat ze een laatste wens van u door wensen te voeren of de uitvaart nog mooier wensen te maken. U kunt er echter vanuit gaat dat u uw uitvaart met een uitvaartverzekering op een goede manier heeft geregeld.

Automatisch sparen via uw verzekering


In het geval van een kapitaalverzekering zal de uitvaartverzekeraar een bedrag uitkeren aan de nabestaanden, dat zij kunnen gebruiken om uw uitvaart te financieren. In dat geval kunnen ze de uitvaart gewoon zelf regelen, maar het voordeel van de uitvaartverzekering is dat u dan zelf geen rekening hoeft te houden met het bij elkaar sparen van voldoende kapitaal.
In plaats daarvan betaalt u iedere maand een klein beetje premie, iets dat uiteindelijk op zal tellen tot het kapitaal dat er nodig is om uw uitvaart te betalen. Wat dat betreft is het verstandig om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen, aangezien u dan maximaal profiteert van het voordeel.
Bekijk hier ook de eventuele nadelen van uitvaartverzekeringen!

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice