Meestal kiezen de meeste consumenten voor een bepaalde uitvaartverzekeraar vanwege de premie die geboden wordt. De premie is afhankelijk van diverse uitvaartwensen, maar ook van uw leeftijd. Afhankelijk van deze factoren wordt er een premie berekend, die kan dus per persoon verschillen per uitvaartverzekeraar. Echter is het raadzaam om ook juist goed naar de voorwaarden te kijken, dit kan op langere termijn juist voordeliger uitvallen. Hieronder lichten we een aantal voorwaarden toe waarmee u in de toekomst juist kunt besparen.

Kinderen gratis meeverzekerd


kinderen-premieBij sommige uitvaartverzekeraars zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd, daarentegen bij sommige ook weer niet. Heeft u een kinderwens of wellicht al kinderen? Dan is het een groot voordeel dat uw kinderen gratis meeverzekerd zijn en u niet apart premie voor uw kinderen hoeft te betalen. Zeker wanneer u meerdere kinderen heeft kan dit een hoop schelen. Indien een uitvaartverzekeraar in eerste instantie duurder lijkt wat betreft de maandelijkse premie, maar wel kinderen gratis meeverzekerd kan het dus zo zijn dat deze uiteindelijk goedkoper is.
Kijk ook op deze pagina indien u meer wilt weten over kinderen meeverzekeren.

Premie termijnen


De premie termijnen van uitvaartverzekeraars zijn nogal divers. Bij de ene aanbieder betaald u voor de rest van uw leven premie, bij de ander tot bijvoorbeeld 80 jaar, maar er zijn ook aanbieders waar u maar 30 jaar premie hoeft af te dragen. Als u al relatief op leeftijd bent is dit niet echt meer een factor om naar te kijken.
Maar voor relatief jonge consumenten kan dit een enorm verschil opleveren. Mochten zij oud worden dan dienen ze bij de ene aanbieder voor de rest van hun leven premie af te dragen, terwijl bij de ander maar 30 jaar. Het totale verschil kan in dit geval dan ook oplopen tot een paar duizend euro.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice