Veel consumenten denken dat ze standaard een vrije keuze hebben wat betreft het kiezen van een uitvaartverzorger, echter is dit niet altijd zomaar het geval. In eerste instantie is het van belang voor welke soort uitvaartverzekering u heeft gekozen en daarna afhankelijk van de voorwaarden die uw uitvaartverzekeraar stelt.

Natura of kapitaal polis

Bij een kapitaalpolis wordt er een geldbedrag bij overlijden uitgekeerd en hiermee kan onder andere een uitvaartverzorger van betaald worden. U heeft bij de kapitaal polis dan ook altijd de vrijheid om zelf uw keuze te maken wat betreft de uitvaartverzorger. Wel kan het zo zijn dat u korting krijgt bij het kiezen voor de uitvaartverzorger van uw verzekeraar.
keuze-blogBij de natura polis is dit niet altijd het geval. Bij diverse uitvaartverzekeraars vindt er geen volledige uitkering plaats als u kiest voor een uitvaartverzorger waar zij geen afspraken mee hebben. Hierdoor bent u feitelijk gezien dan ook gebonden aan de uitvaartverzorgers waarmee zij afspraken hebben gemaakt, omdat anders niet de gehele uitvaart niet bekostigt kan worden. Daarnaast zijn er ook verzekeraars die dit weer heel anders aanpakken. Yarden als voorbeeld heeft u wel een vrije keuze zonder dat dit ten koste gaat van de uitkering, echter keren zij 10 procent extra uit op het moment dat u voor hun uitvaartverzorger kiest. In principe hebben de verzekeraars er belang bij dat u voor hun kiest, dit komt doordat zij diverse goedkope afspraken hebben gemaakt met diverse uitvaartverzorgers.
Kijk hier voor meer informatie omtrent de verschillen tussen de natura en kapitaal uitvaartverzekering.

Ruime keuze uitvaartverzorgers

Gelukkig bieden de meeste verzekeraars wel een ruime keuze aan uitvaartverzorgers, hierdoor zit er bijna altijd wel één in de buurt. Toch is het belangrijk dat u voordat u een uitvaartverzekering afsluit hier goed op let zodat u nabestaanden niet met extra kosten worden opgezadeld op dit gebied.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice