Sommige uitvaartverzekeraar werken met een wachttijd voor de uitvaartverzekering. Binnen deze tijd bent u al klant van de verzekeraar waardoor u gewoon premie moet betalen. Echter bent u nog niet verzekerd, in ieder geval nog niet volledig verzekerd.

Waarom een wachttijd?


Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering moet er in vele gevallen een gezondheidsverklaring ingevuld worden. Aan de hand van deze verklaring kan de uitvaartverzekeraar het risico inschatten dat zij vroegtijdig uit moeten keren, uiteraard willen zij dat niet. Indien het risico te groot is stellen zij een wachttijd in, ook wel aangeduid als carenzjaren. Indien overlijden plaatsvind binnen deze wachttijd vind er geen volledige uitkering plaats en in sommige gevallen helemaal geen uitkering.
Daarnaast zijn er uitvaartverzekeraars die ook klanten accepteren zonder een gezondheidsverklaring. In dit geval wordt er altijd met een wachttijd gewerkt. Een andere manier om het risico kleiner te maken is minder premie te betalen, het verschilt dan ook per verzekeraar welke methode toegepast wordt.

Hoe lang is de wachttijd?


lang-wachttijdDeze vraag is moeilijk te beantwoorden gezien dit erg verschilt per uitvaartverzekeraar. Zij zijn vrij om te bepalen welke wachttijd zij hanteren en soms kan dit wel een aantal jaren zijn. Controleer dan ook goed voor het afsluiten van een uitvaartverzekering of er een wachttijd is en indien dit het geval is ook hoe lang deze wachttijd duurt. Daarnaast is het van belang wat de voorwaarden zijn, tot in hoeverre u binnen deze periode een uitkering kunt verwachten.

Ongezond is beter vergelijken


Indien uw gezondheid niet optimaal is merkt u dit bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Daarom is het ook zo van belang dat u gaat vergelijken, de premies zijn zo divers. Maar ook de voorwaarden als de wachttijd. Kijk goed waar u het beste uit bent en raadpleeg de voorwaarden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice