Bent u benieuwd wat een uitvaartvereniging is? De meeste consumenten verwarren een uitvaartvereniging met een uitvaartondernemer, echter verschillen deze twee sterk van elkaar. Een uitvaartondernemer wordt vaak ingehuurd door de nabestaanden in geval van een kapitaal uitvaartverzekering of door de uitvaartverzekeraar in geval van een natura uitvaartverzekering. Echter gaan uitvaartverenigingen anders te werk.

Wat doet een uitvaartvereniging


uitvaartvereniging-blogEen uitvaartvereniging verzorgt de uitvaart van haar leden. Dit gebeurt op lokaal niveau en volledig naar de wensen van de leden. Vaak is het dan ook zo dat het alleen mogelijk is lid te worden indien u in de buurt woont van de uitvaartvereniging. Heel lang geleden had bijna elk dorp zijn eigen uitvaartvereniging, echter zijn deze in de loop van de tijd bijna allemaal overgenomen door uitvaartverzekeraars. Dit is voornamelijk gebeurt doordat de kleine verenigingen niet meer de hoge stijgende kosten konden dragen die komen kijken bij het verzorgen van een uitvaart. Hedendaags zijn er bijna alleen nog maar verenigingen in landelijke gebieden.

Zonder winstoogmerk


Het grote voordeel van een vereniging in tegenstelling tot uitvaartondernemers en uitvaartverzekeraars is dat ze zonder winstoogmerk werken. Een verzekerde dient premie te betalen, terwijl een lid van een vereniging contributie betaald. Met deze contributie wordt dan ook de uitvaart bekostigd. Bovendien werken verenigingen doorgaans met vrijwilligers, hierdoor is de contributie dan ook vele malen lager dan de premie bij een verzekeraar.

Uitvaartverzekering of lid worden van een uitvaartvereniging?


In principe bent u ongetwijfeld voordeliger uit om lid te worden van een uitvaartvereniging. Bovendien kan de begrafenis of crematie gewoon naar uw wensen verzorgd worden, alleen wel tegen lagere maandelijkse kosten. Echter dient u wel in de buurt te wonen van een dergelijke vereniging, indien dit niet het geval is zit er niets anders op als zelf te sparen voor de uitvaart of hiervoor een uitvaartverzekering af te sluiten. Indien u het laatste van plan bent kunt u de verschillende verzekeraars gaan vergelijken om toch nog op deze manier de maandelijkse kosten laag te houden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice