De uitvaartverzekering vormt een dekking tegen de kosten van uw uitvaart, die gemakkelijk kunnen oplopen tot €7.000 of meer. Dit is geen bedrag dat u naar uw nabestaanden door wilt schuiven, waardoor het verstandig is om hier zelf voor te sparen of u daar tegen te verzekeren. U kunt de uitvaartverzekering vormgeven aan de hand van uw eigen wensen en de gehele organisatie uit handen geven, of uw nabestaanden een bedrag ter beschikking stellen waarmee ze de uitvaart kunnen financieren.

Dekking tegen de kosten


Dankzij de uitvaartverzekering kunt u gebruik maken van een dekking tegen de kosten. U kunt een afgesproken bedrag uit laten keren, of de verzekeraar de kans bieden uw totale uitvaart te organiseren. Op basis van uw leeftijd, eventueel uw gezondheid en de wensen met betrekking tot uw uitvaart zal de verzekeraar een premie per maand vaststellen.
U betaalt deze tot aan uw overlijden, zodat de verzekeraar de mogelijkheid heeft om de kosten te dekken. Uiteraard zal de verzekeraar proberen een aantrekkelijk rendement te maken op uw premie, zodat u kunt rekenen op een waardig afscheid of een hoge uitkering van kapitaal.

Natura- of kapitaalverzekering


is-uitvaartverzekeringDe uitvaartverzekering is er in twee verschillende varianten. Wilt u uw nabestaanden zo min mogelijk belasten met uw uitvaart en weet u zelf al precies hoe u deze vorm wilt geven? Maak dan gebruik van de natura uitvaartverzekering. U zorgt er daarmee voor dat u de uitvaart door uw verzekeraar kunt laten organiseren, in samenwerking met een uitvaartondernemer bij u in de omgeving. Wilt u liever een bedrag uit laten keren, zodat uw nabestaanden te uitvaart op kunnen zetten? Kies dan voor de uitvaartverzekering op basis van een kapitaal en spreek een voldoende hoog bedrag af.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice