Een uitvaartverzekering zorgt voor een bepaalde mate van zekerheid en gemak, maar brengt aan de andere kant ook kosten met zich mee. Kijk goed naar de voorwaarden en de dekking, om na te gaan wat men uit zal keren op het moment dat u komt te overlijden en of dit overeenkomt met uw idee van de uitvaart. U kunt aan de andere kant ook besluiten om zelf voor uw uitvaart te sparen. In dat geval bent u echter zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van voldoende kapitaal, zodat uw nabestaanden niet te maken krijgen met een vervelende financiële verrassing.

Gemak van een goede dekking


uitvaartverzekering-nodigHet voordeel van een uitvaartverzekering is het gemak, aangezien u zelf niet langer omkijken heeft naar het opbouwen van voldoende kapitaal. U betaalt iedere maand netjes de premie voor uw verzekering, zodat u een goede dekking op kunt bouwen. U kunt in de polis teruglezen welke onderdelen er bij de dekking inbegrepen zitten, zodat u onder andere weet welk type kist u zal krijgen en hoeveel volgauto’s er beschikbaar zijn. Ga hier zo concreet mogelijk mee om wanneer u een natura polis heeft afgesloten, aangezien uw nabestaanden anders alsnog bij dienen te betalen zodra u komt te overlijden.

Zelf sparen voor uw uitvaart


Aan de andere kant kunt u ook zelf sparen voor uw uitvaart, aangezien het in Nederland niet verplicht is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Houd rekening met het rendement dat u op uw spaarrekening kunt maken, zeker wanneer u in staat bent om al jong te beginnen met sparen.
De kans is groot dat u met de premies die u anders zou betalen een mooi kapitaal op kunt bouwen. Uw nabestaanden kunnen dat bedrag vervolgens gebruiken om uw uitvaart te verzorgen, al komt het op die manier natuurlijk wel in mindering op de erfenis die er anders beschikbaar zou zijn.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice