Wilt u overstappen van uitvaartverzekering? Houd er dan rekening mee dat u verschillende soorten verzekeringen kunt hebben. Het kan gaan om een naturaverzekering, of een kapitaalverzekering. Daarnaast bouwt u binnen de uitvaartverzekering veelal rechten of kapitaal op, die u niet zomaar over kunt dragen. Wilt u overstappen van uitvaartverzekering nadat deze een aantal jaren gelopen heeft? Dan is het vaak verstandiger om de huidige polis premievrij te maken en een nieuwe af te sluiten. U kunt daarnaast besluiten om zelf te gaan sparen voor uw uitvaart.

Vergelijk diverse verzekeraars ▸

Overstappen en premievrij maken


overstappen-uitvaartverzekeringU kunt overstappen van uitvaartverzekering, maar u dient er dan rekening mee te houden dat het opgebouwde kapitaal deels verloren kan gaan, of de premie die u heeft betaalt niet volledig is gebruikt voor de opbouw van kapitaal.

Het is over het algemeen verstandiger om de verzekering door te laten lopen en deze premievrij te maken. U kiest er dan voor geen nieuwe premie meer te betalen, maar bij overlijden wel gebruik te maken van de dekking zoals u die tot nu toe had. Men zal dan over het algemeen niet de volledige uitvaart vergoeden, maar er gaat in ieder geval geen betaalde premie verloren.

Opzeggen en zelf gaan sparen


Wilt u de uitvaartverzekering opzeggen om zelf te gaan sparen? Ook in dat geval is het verstandig om de verzekering premievrij te maken. U zorgt er op die manier voor dat u zelf kunt gaan sparen voor het deel dat de uitvaartverzekering niet uit zal keren.

Houd er rekening mee dat een uitvaartverzekering er op is ingericht om tot aan uw overlijden te lopen, waardoor het tussentijds opzeggen of overstappen onvoordelig uit kan vallen. Het is altijd verstandig om hier met een financieel adviseur naar te kijken, of informatie in te winnen bij uw huidige of nieuwe uitvaartverzekeraar.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice