Indien u een uitvaartverzekering heeft afgesloten bent u er zeker van dat er financiële ruimte is om de begrafenis of crematie te bekostigen. Uiteraard heeft zowel u als uw nabestaanden persoonlijke wensen, de kosten van uw uitvaart zijn dan ook afhankelijk van deze wensen.

Wensen vastleggen


Indien u persoonlijk echt specifieke wensen heeft voor uw begrafenis of crematie heeft dan doet u er verstandig aan deze wensen vast te leggen. De nabestaanden gaan na overlijden een moeilijke periode door, waarbij er ook diverse belangrijke beslissingen genomen moeten worden over de uitvaart. Dit zijn vaak moeilijke beslissingen, gezien de nabestaanden misschien niet weten wat de overledene voor wensen had.
Door dit vast te leggen bent u er zeker van dat deze wensen gerealiseerd kunnen worden. Bovendien vinden de nabestaanden het vaak ook belangrijk dat de uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid van de overledene, u neemt door uw wensen vast te leggen dus een hoop zorg uit handen voor uw nabestaanden.

Kosten


uitvaartverzekering-vastleggenOp het moment dat u uw wensen vast laat leggen krijgt u ook een beter beeld van wat de kosten voor de uitvaart bedragen en of u hiervoor voldoende verzekerd bent. Indien u onvoldoende verzekerd bent kunt u uw pakket aanpassen. Bij een naturaverzekering is het vaak mogelijk een uitgebreidere pakket te kiezen of een aanvullend kapitaal bedrag. Met dit bedrag is het dan eventueel mogelijk de extra wensen te bekostigen. Bij een kapitaalverzekering dient u het bedrag te verhogen, zodat de eventuele extra kosten bekostigd kunnen worden. Door aan te passen kunt u uw huidige uitvaartverzekering gewoon door laten lopen, dit is vele malen voordeliger dan over te stappen naar een andere verzekeraar, u heeft immers al een kapitaal opgebouwd.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice