Heeft u werelddekking op uw uitvaartverzekering, of heeft u dat wellicht helemaal niet nodig? Niemand kan voorspellen waar hij of zij komt te overlijden, waardoor het wellicht interessant is om ervoor te zorgen dat u ook in het buitenland gebruik kunt maken van een goede dekking. Een uitvaartverzekering dekt immers de kosten van uw uitvaart, maar wie zorgt ervoor dat uw lichaam in Nederland aan zal komen? Het is met behulp van de werelddekking voor uw uitvaartverzekering mogelijk om dit transport mee te verzekeren.

Op vakantie in het buitenland


vakantie-buitenlandDe werelddekking voor uw uitvaartverzekering zorgt ervoor dat u wereldwijd van de dekking kunt profiteren, waardoor het niet uitmaakt waar u komt te overlijden. Vooral wanneer u ervan houdt om over de wereld te reizen is de kans groot dat u niet in Nederland bent op het moment dat uw leven eindigt. Het is dan wel zo prettig wanneer u gebruik kunt maken van de dekking van de uitvaartverzekering, die ervoor zorgt dat men u netjes naar Nederland zal brengen. Vervolgens kan daar dan de uitvaart plaatsvinden en hebben bijvoorbeeld familie en vrienden de mogelijkheid om hierbij aanwezig te zijn.

Verhuizen naar het buitenland


Gaat u verhuizen naar het buitenland? Houd er dan rekening mee dat dit geen vakantie meer is, waardoor de werelddekking van uw uitvaartverzekering niet zomaar altijd meer geldig zal zijn. In de meeste gevallen gelden er andere regels en richtlijnen. Het is verstandig om de polis en voorwaarden van uw uitvaartverzekering er goed op na te kijken.
Wellicht kunt u in het land waar u gaan wonen een polis afsluiten, of heeft u de mogelijkheid in Nederland te onderhandelen over de voorwaarden. U zorgt op die manier voor een werelddekking voor uw uitvaartverzekering, waar u echt wat aan heeft op het moment dat u komt te overlijden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice