Een uitvaartverzekering wordt doorgaans afgesloten zodat een uitvaart bekostigt en verzorgt kan worden. Afhankelijk van de gekozen dekking wordt er bepaald wie de uitvaart regelt. Bij het afsluiten heeft u de keuze uit een kapitaal uitvaartverzekering, waarbij uw nabestaanden het geldbedrag ontvangen om de uitvaart te regelen. Daarentegen wordt er bij een natura uitvaartverzekering de uitvaart verzekerd in een vorm van producten en diensten waardoor doorgaans de uitvaart door de verzekeraar regelt wordt.

Uitkering geldbedrag


Bij een natura uitvaartverzekering wordt er geen geldbedrag uitgekeerd, hierbij is er dus niet de vraag wie de uitkering ontvangt. Echter is er soms wel een aanvullend kapitaal wat uitgekeerd wordt aan de nabestaanden. Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er altijd geld uitgekeerd, aan wie dit uitgekeerd wordt is afhankelijk van het feit wie de begunstigde van uw polis is.
De begunstigde mag u zelf aanwijzen en dit kunt u vastleggen op de polis. Overigens is het ook mogelijk om geen begunstigde vast te leggen, waardoor er voor de standaard begunstigde gekozen wordt. In dit geval is de begunstigde standaard uw echtgenoot / echtgenote of uw geregistreerde partner. Indien deze niet meer in leven zijn krijgen uw kinderen het geld bedrag uitgekeerd.

Standaard begunstigde wijzigen


standaard-begunstigdeIndien u niet getrouwd bent, maar wel samenwoont doet u er verstandig aan de standaard begunstigde te wijzigen. U kunt dan uw partner waarmee u samenwoont als begunstigde aanwijzen en zijn of haar naam of de polis laten vermelden. Uw samenwonend partner krijgt dan in dit geval het geldbedrag uitgekeerd, waarmee hij of zij uw uitvaart kan regelen. Indien u niet weet wie u begunstigde is kunt u uw polis raadplegen of uw verzekeraar contacteren.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice